Novetats febrer 2024

Si no veieu correctament aquest correu feu clic aquí

ACAES

Núm. 131 Febrer 2024

 

A la novel·la de Mary Shelley, el Dr. Frankenstein va donar vida a una criatura reunint parts inherents de diferents cossos, però aquella persona, acabarà per posar fi a la seva miserable existència, després de cometre crims horrorosos.

Diguem-li contracte Frankenstein a aquell que amb certa freqüència ens presenten les empreses i que, amb la millor intenció, han confeccionat extirpant clàusules de diferents contractes per crear a una criatura documental nova.

Els donants acostumen a ser contractes de multinacionals de qui, les petites empreses acostumen a suposar (és un error molt extens creure que les empreses grans acostumen a fer les coses millor que les petites) una capacitat major que la seva pròpia. La vida d'aquests contractes s'acostuma a desenvolupar en el món de l'aparença: són macos i sonen bé, però tenen poc recorregut jurídic.

Els contractes, en general, serveixen per regular els negocis jurídics, de manera que s'eviten conflictes i, en cas que els conflictes aflorin, inclinin la seva solució en interès de la nostra empresa. Mentre no hi ha conflictes, qualsevol contracte serveix. Quan hi ha demandes, impagaments, desconnexions, sancions, incompliments, subrogacions, renovacions, ampliacions, vendes... veurem que les sutures del contracte Frankenstein s'afluixen.

Els bons contractes obeeixen a una lògica narrativa i fan un ús del llenguatge jurídic precís (no és el mateix resoldre que rescindir). En els bons contractes hi ha clàusules que ens causen rebuig i, altrament, hi ha altres de caràcter vital que han d'incorporar-se sempre. En aquests importa el lloc de la signatura i, fins i tot, la mida de la lletra.
El nostre dret té mecanismes d'interpretació dels contractes i, en cas que existeixin contradiccions entre clàusules incompatibles, mal cosides, il·legals o una situació no es resolgui amb claredat, s'optarà, com a la novel·la, per la mort de la criatura.

Des de Lexcam podem revisar la legalitat dels contractes signats directament per les empreses associades a ACAES, així com oferir models de contracte que s'adeqüin a les necessitats de cada empresa.

 

Conforme a la Ley 34/2002 de Servicios de la Sociedad de la Información y Comercio Electrónico y la vigente Ley Orgánica 15/1999 de Protección de Datos de carácter personal, le informamos que su dirección de correo electrónico está incluida en nuestra base de datos con la finalidad de enviarle información que consideramos de su interés.

Para desuscribirse de este correo, haga clic en este enlace.

ACAES | c/ Viladomat, 174 08015 Barcelona | Telf 93 454 48 11